Project

General

Profile

Bug #42

Bug #36: Laser power varies within job

Firmware dev-V4: Laser power at lower speeds incorrect.

Added by Daid about 9 years ago. Updated almost 9 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
-
Target version:
-
Start date:
2012-09-11
Due date:
% Done:

0%


Description

I've been working on a calibration maxtrix which cuts squares at different speeds and powers.

While I was working on this, I noticed the that the laser power at speeds below 10% always are very low, in the 10-15% range, even if I ask for 100% laser power.

I'm using the pre-compiler developmnt Laos firmware V4 (still says V3 on the LCD)

History

#1 Updated by Daid about 9 years ago

I've updated the PWM code to the following:

static inline void set_step_timer (uint32_t cycles) {
static double oldPower;
double p;
timer.attach_us(&st_interrupt,cycles);
//p = to_double(pwmofs + mul_f( pwmscale, ((power>>6) * c_min) / ((10000>>6)*cycles) ) );
p = ((double)(cfg->pwmmin) + (double)((cfg->pwmmax - cfg->pwmmin) * power) / 10000.0) / 100.0;
if (oldPower != p) {
pwm = p;
oldPower = p;
}
}

Which seems to work better, but doesn't account for acceleration.

#2 Updated by peter almost 9 years ago

Seems to work with latest GIT version and correct PWM wiring (not to D-/D+ on the power supply!)

#3 Updated by Daid almost 9 years ago

I'll see if I can find some time to test this soon at Amersfoort, and report back.

#4 Updated by peter almost 9 years ago

  • Status changed from New to Closed
  • Parent task set to #36

See issue #36

Also available in: Atom PDF